Over mij

 

Als projectwerker binnen het cultureel erfgoed draag ik eraan bij dat de nieuwsgierigheid wordt aangewakkerd bij iedereen van nul tot honderd, waardoor men gestimuleerd wordt om de wereld om zich heen te ontdekken.


Zo’n 45 jaar geleden ben ik geboren in de Friese Zuidwesthoek. Daar ben ik opgegroeid bij het water (IJsselmeer, de Morra en de Fluessen) en de bossen van Gaasterland. Tegenwoordig woon ik op de Friese kleigrond. In het dorp waar ik als kind bij grootmoeder kwam. Die laatste zin zou overigens zomaar uit een lied van Wim Sonneveld kunnen komen.

Ruim twintig jaar heb ik als groepsleerkracht gewerkt in het primair onderwijs. Naast leerkracht was ik ook de ict-er op school. Ik maakte de overgang mee van het krijtbord naar digitaal schoolbord. De invoering van het computeronderwijs heb ik vanaf het begin meegemaakt. Mijn ict-achtergrond komt goed van pas bij de verschillende projecten die ik uitvoer.
Altijd al heb ik grote belangstelling gehad voor genealogie en mij geïnteresseerd in het cultureel erfgoed. 
Op een gegeven moment heb ik de switch gemaakt om mijn eigen bedrijf in het cultureel erfgoed te beginnen, voordat ik straks zelf geschiedenis ben geworden. Op “It âlders erf” komen al de facetten van onderwijs, historie en ict samen tot een geheel.

De schooldeuren heb ik achter mij gesloten, maar niet in het slot gedraaid, want ik ontwikkel  bijvoorbeeld nog wel educatieve projecten voor het onderwijs.