Over mij

Historisch onderzoeksbureau ” It Alders Erf” draagt eraan bij dat de nieuwsgierigheid wordt aangewakkerd bij iedereen van nul tot honderd, waardoor men gestimuleerd wordt om de wereld om zich heen te ontdekken.


In het begin van de jaren zeventig ben ik geboren in de Friese Zuidwesthoek. Daar ben ik opgegroeid bij het water (IJsselmeer, de Morra en de Fluessen) en de bossen van Gaasterland. Tegenwoordig woon ik op de Friese kleigrond. In het dorp waar ik als kind bij grootmoeder kwam. Die laatste zin lijkt bijna uit een lied van Wim Sonneveld te komen.

Ruim twintig jaar heb ik als groepsleerkracht gewerkt in het primair onderwijs. Naast leerkracht was ik ook de ict-er op school. Ik maakte de overgang mee van het krijtbord naar digitaal schoolbord. De invoering van het computeronderwijs heb ik vanaf het begin meegemaakt. Mijn ict-achtergrond komt goed van pas bij de verschillende projecten die ik uitvoer.

Altijd al heb ik grote belangstelling gehad voor genealogie en mij geïnteresseerd in het cultureel erfgoed. 
Een aantal jaren geleden heb ik de switch gemaakt en ben een historisch onderzoeksbureau begonnen.  Op het historisch onderzoeksbureau “It âlders erf” komen al de facetten van onderwijs, historie en ict samen tot een geheel. Voor het bewerken van foto’s, uitzoeken van een stamboom, doen van historisch onderzoek voor een expositie of een jubileum, beschrijven van een familiegeschiedenis, uitvoeren van erfgoedprojecten, maken van illustraties, enz.  Het historisch onderzoeksbureau “It âlders erf” is hèt bureau in Friesland waar u terecht kunt voor al uw vragen en opdrachten m.b.t. erfgoed.  Voor zowel particulieren als voor (erfgoed)instellingen of scholen. 

De schooldeuren heb ik achter mij gesloten, maar niet in het slot gedraaid, want als erfgoedonderwijzer ontwikkel ik  bijvoorbeeld nog wel educatieve projecten voor het onderwijs.

error: Content is protected !!