Dia’s scannen en negatieven scannen

Dia’s scannen en negatieven scannen wordt ook door “It âlders erf” gedaan. Diverse formaten, zowel kleinbeeld als grootbeeld, kunnen door ons worden gescand. Uiteraard kunnen er ook losse foto’s worden gescand. Het eindresultaat wordt u toegezonden via WeTransfer of per post.

Tegen meerprijs kan er een fotoalbum worden gemaakt of worden de foto’s opgeslagen op een dvd of usb-stick.
Zie hieronder een voorbeeld van zowel een gescande dia als een negatief.

Voordat de nota wordt verzonden, krijgt u eerst een voorbeeld toegemaild. Zie ook bij foto’s restaureren.

Hieronder een voorbeeld van een gescande kleurennegatief uit 1960 en rechts een gescande dia uit 1969 (klik op de afbeelding om ze beter te kunnen bekijken).

Ook glasnegatieven kunnen worden gedigitaliseerd. Zie hieronder voorbeelden van  gedigitaliseerde glasnegatieven. De uiteindelijke afbeelding is later door It Alders Erf van zwartwit bewerkt tot kleur (klik op de afbeelding om ze beter te kunnen bekijken).

Kijk ook onder illustraties om voorbeelden van ingescande dia’s te bekijken.

Bij het scannen van negatieven (zowel kleinbeeld als grootbeeld) en dia’s geldt een tarief van €0,30 per dia / foto-negatief bij een resolutie van 300dpi.

Vanaf een resolutie van 300dpi geldt:  Hoe hoger de resolutie, hoe hoger ook de prijs van een scan.

Alle prijzen zijn inclusief btw.

U kunt de dia’s of negatieven toesturen of afleveren. Houdt daarbij wel rekening met het volgende:

-Het toesturen van dia’s en negatieven:
Zodra u de dia’s of negatieven heeft toegestuurd stuurt u een mailtje naar “It âlders erf”. Wij sturen een email terug als de post het heeft afgeleverd. Het advies is om de dia’s en negatieven aangetekend te versturen, zodat u er zeker van bent dat het materiaal op het juiste adres worden afgeleverd.
Wij sturen uw eigendommen ook weer aangetekend retour, maar die kosten zijn wel voor uw rekening.

-De dia’s en/of negatieven persoonlijk afleveren:
Wilt u de dia’s of negatieven persoonlijk afleveren, maak dan een afspraak met “It âlders erf”. Zodra de foto’s klaar zijn en de nota is betaald, nemen wij contact met u op om te bespreken wanneer u uw eigendommen weer op kunt komen halen.
Ook kan het te scannen materiaal door ons worden opgehaald en weer worden teruggebracht. Er worden bij reisafstanden vanaf 25 kilometer wel voorrijkosten in rekening gebracht.

Voor alle mogelijkheden geldt: Zodra de nota is betaald, sturen wij de  foto’s toe.

Voorbeelden van gerestaureerde dia’s.

error: Content is protected !!