Educatie

De erfgoedonderwijzer van het historisch onderzoeksbureau ” It Alders Erf ” heeft jarenlang voor de klas gestaan in zowel de onder- als de bovenbouw. Door zijn jarenlange ervaring weet hij binnen het onderwijs van de hoed en de rand.

Is het voor u belangrijk dat de eigen beleving centraal moet staan en kinderen kennis krijgen van erfgoed? Met de erfgoedonderwijzer zit u op het juiste spoor.

Erfgoededucatie draagt bij aan de eigen identiteit. Er wordt geleerd waar je vandaan komt, er vindt bewustwording plaats van je eigen plek in de maatschappij en begrip voor de huidige tijd waarin je leeft. Door je te verdiepen in de eigen geschiedenis en die van de eerdere generaties, leer je jezelf beter kennen.

© It âlders erf

Je eigen historische route maken m.b.v. moderne media, een levensplankje, een stamboom, een aansluitende, creatieve afsluiting bij de bestaande lesmethode die op school wordt gebruikt of een voorbereidende les voor een museumbezoek? Bijna alles is mogelijk!
Vooraf is er altijd overleg, zodat er een bij de groep passende les of lessenserie kan worden gemaakt.

De lessen ontlasten de groepsleerkracht grotendeels. Ze zijn uniek in hun soort, omdat ze naast het leerdoel voor de kinderen en het ontlasten van de groepsleerkracht uiteindelijk ook hun uitwerking zullen hebben op een breder publiek, zowel in de directe woonomgeving als daarbuiten.

© It âlders erfInformeer naar de mogelijkheden, vertel uw wensen en kom samen met de erfgoedonderwijzer tot een tevreden resultaat!

En….. met het uitnodigen van de erfgoedonderwijzer in uw school staat er ook weer eens een meester voor de groep.


TAALPLAN FRYSK 2030 >>>

error: Content is protected !!