Leuk, hoor, zo’n Levensboek. Maar hoe gaat het nu precies in zijn werk?
Er vindt eerst vrijblijvend een kennismakingsgesprek plaats, want u wilt natuurlijk wel weten wie er tegenover u komt te zitten. En het moet een vertrouwd gevoel geven. Het gaat ten slotte om het verhaal over een persoonlijk leven en dat hang je niet zomaar aan de grote klok.
Alles gaat dan ook op basis van wederzijds respect en vertrouwen!
Na het kennismakingsgesprek worden er een aantal interviews afgenomen, waarbij het leven de revue passeert. Het startpunt is de dag van geboorte en van daaruit wordt er verder gegaan naar de dag van vandaag. Alle gebeurtenissen uit het leven kunnen worden besproken, maar ook visies, levenswijsheden, verhalen over ouders en grootouders, het werk, opvoeding, etc.
Een Levensboek kan stap voor stap, in chronologische volgorde, een levensbeschrijving worden, maar er kunnen ook een aantal onderwerpen uit het leven worden uitgelicht die verder worden uitgediept. Ook dat gebeurt in overleg, zodat het een persoonlijk boek wordt.
Het is belangrijk dat het Levensboek voelt als iets van uzelf en uw dierbaren.
In het Levensboek worden ook foto’s en andere illustraties opgenomen. Dat kunnen foto’s zijn van het gezin, de woning waar iemand is opgegroeid, de eerste auto, vakantiefoto’s, maar ook een bladzijde uit een poëziealbum, een trouwkaart, krantenknipsel ……kortom, alles wat past in het levensverhaal en wat aan de lezer moet worden meegegeven.