Levensboeken

Levensboek

“Waar kom je vandaan ?”of “Van wie ben jij er één?”.  Het zal ook u vast en zeker een keer zijn gevraagd. En het antwoord op deze vragen zal voor de meesten ook geen probleem opleveren.  “Ik? Oh, ik kom uit Leeuwarden. Ben je daar weleens geweest”?  of  “Uit Smallebroek. Ken je die plaats? Nee? Een plaats in Noord-Holland, in de buurt van Wognum en Opmeer”.  Antwoorden die u bekend voor zullen komen en vaak gedachtenloos kunnen worden gezegd. Verder dan deze antwoorden gaan we dan meestal niet.
En wees eerlijk, dat is soms best wel jammer. Eigenlijk had u best wel wat meer over uw geboortedorp willen vertellen. Hoe het huis eruit zag waar u bent opgegroeid, naar welke school u ging, wie uw vrienden waren, welke spelletjes er werden gespeeld of over die keer dat u voor uw moeder een brood moest kopen maar in het dorp bleef rondhangen om samen met vriendjes potverlos te spelen en moeder thuis in alle ongerustheid zat te wachten.
Laat staan om te vertellen van wie je er één bent.
Je zou er een boek over kunnen schrijven…..

 

Ho, wacht! Er een boek over schrijven? Over uw leven? Lees dan vooral even verder.

Op “It âlders erf” worden Levensboeken geschreven.  En waarom zou dat niet over uw leven kunnen gaan? Iedereen heeft een levensverhaal. En het kan waardevol zijn om dat te vertellen en vast te laten leggen.
Misschien is het zelfs wel eens tegen u gezegd. Dat u een bepaalde anekdote vast zou moeten leggen voor uw (klein)kinderen, woonplaats, of ……..

Levensboeken kunnen gemaakt worden voor iedereen en bij elke gelegenheid, want iedereen heeft immers een levensverhaal. Wordt uw moeder 80 jaar? Zijn uw ouders 50 jaar getrouwd? Is uw werknemer 40 jaar bij u in dienst? Of wilt u het als herinnering meegeven aan uw kinderen en kleinkinderen?
Dus schroom niet en laat een waardevol Levensboek maken.

En ja, niet alles wat u vertelt hoeft in het Levensboek te staan.  U bepaalt wat u wilt vertellen en ook u bepaalt wat er wel en niet in komt te staan. Alles gaat in overleg.

HOE WERKT HET?

error: Content is protected !!